Elsődleges fülek

T. Halics Krisztina

2009-től transzperszonális pszichológiai terapeutaként dolgozok, és az életvezetési problémák különböző nehézségeivel küzdő emberek járnak hozzám terápiára.
A jógával való találkozásom indító oka, egy különös módon felmerült gondolattal kezdődött. Munka közben ugyanis, véletlenszerűen, többször is azt találtam mondani a pácienseimnek, hogy "kezdj el jógázni". Amikor újra és újra, magamat ismételgetve mondogattam, rájöttem, hogy ez a mondat rólam szól, nekem szól. A belső hangom, munka közben ily módon szólított meg.
Belső hangomnak engedelmeskedve, 2011-től rendszeresen jógázni kezdtem. A jóga ősi tanításaiba, filozófiájának mélységeibe és gyakorlataiba, a Sivananda Jóga Központ jógaoktató képzésén kaptam beavatást. Jógaoktatóként feladatomnak érzem azt, hogy a pácienseimet a jóga ősi, áldásos gyakorlataival is megismertessem, és ezúton is segítsem. A rendszeres gyakorlás ugyanis hidat épít a test, az elme és a lélek között, ezáltal önvalónk mélyébe juthatunk. Oda, ahol a nyugalom, a béke, és a szeretet honol. Nincs is annál izgalmasabb, mint amikor önmagunk megtapasztalására, ily módon is lehetőségünk nyílik.
Hiszem, hogy a transzperszonális pszichológia módszerei, és a jóga gyakorlatai szintézisbe hozhatók.