Elsődleges fülek

Szaraszvatí - Keserű Aranka

A Sivananda Jógaközpont vezető oktatója, a Magyar Jógaoktatók Szövetsége elnöke és a Shanti Jóga-sziget egyik alapítója.

Már gyerekként vonzódott az Isteni misztériumhoz, a spiritualitáshoz, anélkül, hogy vallásos nevelést kapott volna. A jógával felnőttként találkozott:

„A hatha jógával ismerkedtem meg legelőször 1996-ban, de már ez is akkora hatással volt rám, hogy sürgető késztetést éreztem arra, hogy mindenkivel megosszam.

Sok-sok jógázó helyen, és oktatótól tanultam, amiért nagyon hálás vagyok, de amikor Sivánanda mester tanításaival találkoztam, úgy éreztem haza találtam és rögtön elköteleztem magam mellette. Akkor értettem meg azt, hogy az a csoda, amit én addig jógának hittem, az csak jéghegy csúcsa.

A tanítást küldetésnek tekintem, miszerint leghőbb vágyam, hogy kövessem és átadjam a Sivánanda tanításokat, melyek a rohanó világban békét, szeretetet, menedéket és boldogságot adnak az embereknek. Hari ÓM Tat Szat”

Többször járt Indiában és a Sivánanda tradíció külföldi képviseletinél. 2014-ben eleget tett a meghívásnak az első Európai Jógakongresszusra, 2015-ben az első Nemzetközi Jóganap főszervezői látták vendégül Portugáliában, ahol több beszédet tartott. 2016-ban pedig azt a megtiszteltetést kapta, hogy Magyarország jógázóit képviselheti az Európi Parlamentben a „Jóga hatása az európai társadalomra és a világbékére” c. konferencián.

A Sivananda Jógaközpontban gyakorló órákat ad, nyári jóga elvonulást és a Hatha Jóga Pradipiká jógatábort vezeti. A jógaoktató képzésben a Kirtana, Bhagavad Gítá és Meditáció tantárgyak átadásában vesz részt.