Elsődleges fülek

Nárájaní - Hegedüs Edina

Hivatásos rendőrként kerestem a stresszoldás lehetőségeit, amikor 2002-ben találkoztam a jógával.
Sok helyen sok mindent tanultam, amit jógának neveztek, végül megtaláltam Svami Sivanada Sarasvati tanításait. A gyakorlást évek óta az Ő iránymutatásával végzem. Ezek az ősi tanítások a stresszkezelés egész tárházát kínálják!  
 
Közben új, testi problémát okoztam magamnak: nagy fejest ugrottam igen kis vízbe, amitől megsérült a gerincem. A jóga gyakorlásában láttam egyedül megoldást, azonban a hozzá nem értésem tovább rontott a gerincemen. Amikor már minden mozgás nehezemre esett, megismertem a gerincterápiát, a gyógytornát és ekkor kezdtem el a jógával mint terápiával foglalkozni. A tanulásért és a gyakorlásért cserébe csodálatos, fájdalom nélküli életet kaptam.
 
Oktatóként szeretnék nagyon sok embernek segíteni a gerinc egészségének helyreállításában, a fájdalom csökkentésében. Ezért a napi gyakorlás mellett folyamatosan tanulok. Az oktatásban is kiemelt figyelmet szentelek a gerinc egészségének! Amikor elkezdünk a testgyakorlással foglalkozni, csak hajszálvékony a határ az ártás és a helyes gyakorlás között.
 
Törekszem, hogy az életvitel különbözőségei és a testi adottságok szerint mindenkinek azt adjam, amire szüksége van egy jobb minőségű, mosolygós élethez.
 
A lelki fejlődés és a belső béke megtapasztalása pedig a rendszeres gyakorlás elmaradhatatlan „mellékhatása”! :)