Elsődleges fülek

Hámori Márta

14 éve kezdtem jógázni, ami azóta az életem részévé vált. Sőt, olyannyira megszerettem a jógát, hogy úgy éreztem, még mélyebben szeretném megismerni, így 5 évvel ezelőtt elkezdtem első oktatóképzésemet.

Sivananda mester tanításai nagy hatással voltak rám, és ezt a rendszert érzem a legközelebb magamhoz, ezért ezt az oktatóképzést is elvégeztem 3 éve, és a tanítást is ekkor kezdtem.

Az óráimon és a környezetemben láttam, mennyi ember küzd gerincproblémával, és foglalkoztatott, hogyan tudnék még jobban segíteni, ezért gerincterápiás oktatói továbbképzésre is jártam, illetve tanultam Bene Máténál is.

És mivel nagyon fontosnak tartom életemben a segítést, jelenleg női jógaterapeutának tanulok.

A jóga a mindennapjaim része, gyakorolok rendszeresen, és látom a változást az életemben. Nemcsak a testem változik, hanem az életszemléletem, a hozzáállásom, a gondolkodásom is. Sok nehézség és tapasztalás is kellett a fejlődéshez, de elmondhatom, hogy szeretem az életem, jól érzem magam, boldog vagyok. A jóga segít abban is, hogy erőt tudjak meríteni önmagamból, ez szükséges is, mert 3 gyermekem van, tanítok, és emellett versenyszerűen futok.

"A valódi boldogság benned van" és "Az élet öröm" - mondja a Mester, ezt az üzenetet szeretném továbbadni az óráimon is.