Elsődleges fülek

Gangá - Dr. Szabó Anikó

Gangá - Dr. Szabó Anikó

Egyetemi éveim alatt találkoztam először a jógával, de igazából módszeresen csak akkor mélyültem el ebben a tudományban és gyakorlásban, amikor 2001-ben kiderült, hogy pajzsmirigy betegségem kezelésére az lenne a megoldás, hogy egész életemen keresztül folyamatosan gyógyszert szedjek.
Ezt nem fogadtam el, és megkezdtem a módszeres jóga gyakorlásomat és tanulmányaimat a Sivananda jógaközpontban. Minden lehetséges tanfolyamot végig jártam, és 2003. májusában kaptam meg jógaoktatói oklevelemet. Azóta is folyamatosan tanulom, tanítom a jóga ösvényeit, és tökéletes egészségben élem mindennapjaimat gyógyszerek szedése nélkül.
Anyagszerkezeti kutató éveim alatt több országban élhettem, és az adott országok tradícióján, vallási gyakorlatán keresztül is megismerkedhettem különböző filozófiákkal, harcművészetekkel, mozgásformákkal és koncentrációt fokozó elmélyülési technikákkal (például kungfu, görög körtáncok, kendo és ikebana). Ezután a Sivananda jóga módszeres gyakorlása és oktatása nagyon sok mindenre megtanított, és rávilágított a világok és emberek közötti kapcsolódási pontokra. Rengeteget fejlődtem a megértés, a türelem, az empátia, az emberi kapcsolatok, a minősítések és az erőszakmentes kommunikáció terén.
Az Ananda jógazenekarban töltött éveim során a kirtan zene gyakorlása által élvezetesen és játékosan mélyült el a koncentrációm – így mindekinek különösen nagy szeretettel ajánlom figyelmébe a kirtan/bhajan éneklés rendkivüli élményét.
Vegyészmérnöki PhD kutatásaim során is pilléreket építettem ki komplex molekulák segítségével az agyagásványok rétegei közé, hogy újabb, gazdaságos alkalmazási lehetősége legyen a természetes ásványoknak.

Jógaoktatóként is világokat/rétegeket kötök össze a keresők szívében, segítek pilléreket/kapcsolatokat kialakítani a hétköznapi létezés és az isteni ismeretek dimenziói között, egy tudatosabb élet megvalósítása érdekében. Oktatói nevem is erre az életfeladatomra utal, hiszen Gangá istennő Siva hajtincsein keresztül hozta le számunkra a Földre az isteni energiákat, így kapcsolva össze az égi és a földi minőségeket.
Szeretném az általam felvállalt feladatot alaposan végezni, ezért időközben alternatív pszhichológusi és légzés tréner képesítést is szereztem, hogy minél árnyaltabb segítség nyújtásra legyen módom.
Ezzel egy időben napi vegyészmérnöki munkáim során a projektek menedzselése alkalmával is hídakat építek az eltérő érdekek közé, hogy belátható időn belül létrejöjjenek előrevivő értékek, és a hétköznapi létezés nagyobb örömet okozzon minden érintettnek.

Fontosnak tartom, hogy ismereteimet, tapasztalataimat tovább adjam a keresőknek, és segítsem a meg nem értések felszámolását, mert mások segítése, támogatása nagy örömet okoz számomra. Kedvenc ászanáim a gyertyaállás és a halállás, persze nem csak a pajzsmirigyre/mellékpajzsmirigyekre gyakorolt rendkívüli hatásuk miatt.