Elsődleges fülek

Debreczeni Lilla

Jógaórára először az egyetemen kerültem, ám akkor még nem sok maradt meg róla bennem. Majd 2011-ben, akármilyen banális is, egy fesztiválon megélt spirituális élmény irányított ismét először a kozmológia, a külső, anyagi világ tanulmányozása után a jóga, a belső világ utáni érdeklődés felé. Hittem, hogy pszichedelikumok nélkül is megélhetők lehetnek azok, a még mélyebb állapotok, melyeket ott, nyáron tapasztaltam meg. Ezt szem előtt tartva jutottam el végül a Sivánanda jógaoktatói tanfolyamra, ahol nagy örömömre, komoly hangsúly volt a joga filozófián is. Teljesen megváltozott és átértékelődött bennem nem csak a jogáról, hanem a világról addig alkotott képem is. Hiszem, hogy a jóga kapcsolódik, (az elme hullámzásainak megszűnése) a végső célunkhoz, melyhez előbb-utóbb mindenki eljut.

Úgy érzem, az elmúlt években sokat fejlődtem a pozitív gondolkodás területén, ami majdnem teljesen hiányzott előtte belőlem. Testi szinten pedig egyre tudatosabb vagyok.

Utam tele van kanyarokkal és rögökkel, ám a célt szem előtt tartva és nem feledve tudom, hogy gyakorlásom és tudásom is egyre inkább elmélyül.

Köszönöm, ha megtisztelsz bizalmaddal és eljössz az órámra, hogy szeretettel és alázattal segítsük és tanítsuk egymást. Kívánom, tapasztald meg te is mindazt a csodát amit a jóga ad, mely valójában te magad vagy!

lokāḥ samastāḥ sukhino bhavantu – az összes ember legyen boldog