Elsődleges fülek

Ásutós - Huber Tamás

Hat éves lehettem, amikor már  nem csak ismertem, de kivitelezni is tudtam a lótusz-fejenállást és a naulit (belek forgatása), úgy, hogy nem kellett rá külön megtanítani. A nagybácsim mutatott néhány képet és ennyi elég volt hozzá.

Persze ez koránt sem a jóga volt, mire elkezdtem a napi szintű gyakorlást húsz éves lehettem. Selvarajan Yessudián két könyve indított el igazán ezen az úton. A” Mi a jóga?” című alkotása revelációként hatott rám és ekkor váltam igazán és tudatosan szádhakává.

Ezután több mint 35 évig egyedül a belső megérzéseimre hallgatva gyakoroltam és tanultam, mígnem egy fotón megláttam Szvámí Sivánandát kalaposan és dhótiban kezében egy vödör vízzel.

Azonnal belopta magát a szívembe. Ennek hatására 2015-ben csatlakoztam a Sivananda Jógaközpont szádhana programjához. 2016-ban Szaraszvatí, Keserű Aranka lelkes tanítványa lettem, akitől egy mantrabeavatás alkalmával az Ásutós nevet kaptam. Majd 2017-ben elvégeztem az oktatói tanfolyamot és azóta Sivananda Jógaközpont és a Jóga-szigetek oktatója lettem. Jelenleg a rádzsa jóga oktatói képzésben veszek részt.

Szádhaka (törekvő), rádzsa jógi, bhakta, pudzsári és  védantin vagyok, aki szeretné minél több emberrel megosztani a Jóga Tudományát.

A mindennapokban Szvámí Sivánanda legfontosabb tanítását próbálom megvalósítani, amely így szól:

“Szolgálj, szeress, adakozz, légy jó, tégy jót, tisztulj, meditálj és valósítsd meg magad.”

Ásutós