ANANDA KIRTAN

"A kírtana Isten neveinek éneklése. Ez az Istennel való egyesülés legkönnyebb, legbiztosabb és legbiztonságosabb módja." Szvámí Sivánanda

A Bhakti Jóga tanítása szerint a zene és éneklés, azaz a Kirtan a leghatásosabb módja ebben a korszakban az Önfejlődésnek, a legkönnyebb út a megvilágosodás felé. Szeretet, odaadás jelenik meg általa a szívünkben, magasabb szintű rezgések, energiák képződnek mind a fizikai testünkben, mind az étertestünkben. A zene egy aktív meditáció, az öröm és boldogság közvetlen formája.

A Sivananda Jógaközpontban rendszeresen szervezünk Kírtánát (örömzene), melyek ingyenesen látogathatók. Ilyenkor közösen zenélünk, énekeljük a mantrákat. A közös zenéléssel összeadódó energiák segítenek befelé fordulni, ellazulni.

Az Ananda Kiran CD-n megtalálhatóak a kírtánán énekelt mantrák, a Sivánanda jógafoglalkozások elején és végén elhangzó mantrák (Gajananam mantra, Om Trayambhakam mantra), a Sivánanda fohász, valamint a szatszangákon az Arati fényszertartás alatt énekelt mantrák (Arati, Ganga Arati, Twamewa / Felajánlási ének) is.

Lejátszási dő összesen: 58:55
Formátum: mp3
Letöltés ára: 1 000 Ft

Tartalom

Gajananam mantra (2:48)
Jaya Ganesha (10:19)
A tudatosság dala (Bhajo Radhe Krishna) (7:26)
Yamuna Teera Vihari (5:19)
Radhe Bolo (5:58)
Chidanand / Szolgálj, szeress, adj (4:26)
Thumi Bhaja Re Mana (5:18)
Siva Siva Mahadeva (5:54)
Arati (3:02)
Ganga Arati (3:00)
Twamewa / Felajánlási ének (1:33)
Om Trayambhakam mantra (1:55)
Fohász a mindenséghez (1:35)

Kiadó: Spirituart Jóga Alapítvány (Sivananda Jógaközpont). Minden jog fenntartva
A felvétel a magyar Rádió 8-as stúdiójűban készült.