A jóga 5 alapelve

Jóga 5 alapelve

HELYES TESTGYAKORLÁS: javítja a keringést és a test rugalmasságát, s úgy hat, mint az olajozás az ízületeknek, az izmoknak, az inszalagoknak, inaknak, és a test egyéb részeinek.
Sivananda jógaászanák >>

HELYES LÉGZÉS: energiával látja el a testet, éppúgy, mint az autó akkumulátora. Segíti a testet abban, hogy megfelelő mennyiségű energiát vegyünk magunkhoz és ezt az energiát akadálytalanul áramoltassuk egész testünkben. A légzőgyakorlatok (pránájámák) hatására fizikai és szellemi megfiatalodás jön létre.

HELYES RELAXÁCIÓ: hűti a rendszert, éppúgy, mint az autó hűtőberendezése. Amikor a test és a szellem folyamatosan túlhajtott, a teljesítménye csökken. A relaxáció természetes módja a feltöltődésnek.

HELYES TÁPLÁLKOZÁS: biztosítja a test helyes üzemanyag ellátását. Az étel, a levegő, a víz és a napsütés optimális felhasználása alapvetően szükséges.
Jógatáplálkozás >>

POZITÍV GONDOLKODÁS, MEDITÁCIÓ: irányítja a testet, mint az intelligens vezető. Érzelmeink, gondolataink megtisztulnak. Az elme nyugalma és koncentrációja által magasabb szintű tudatállapotok érhetők el. Életminőségünk, teljesítményünk javul. Biológiai korunk csökken.