EGY ÁLOM VALÓSÁGGÁ VÁLT.

MEGNYÍLT AZ ÚJ ÉPÜLETSZÁRNYUNK!
365 nappal az alapkőletétel után szeptember 8-án pénteken Őexcellenciája Rahul Chhabra indiai nagykövet úr, Varga Mihály NGM Miniszter úr, Lánszki Regő képviselő úr és Omkára közösen adták át az új szárnyát. 

A több mint 400 m2-es komplexum egy sor új lehetőséget nyújt a jóga, jógaterápia és az ájurvéda iránt érdeklődőknek, mivel mostantól itt működik a Fény Jógaterápiás Intézet is. Köszönet Mestereinknek és a Sivánanda közösségnek a szép összefogásért!
Nézd meg az átadáson készült fotókat: Új szárny átadó ünnepség >>

I. ÚJ ÉPÜLET PROJEKT

Jógaközpontunkat új épületszárnnyal bővítettük, melyben helyet kapott  három hangulatos jógaterem, egy kedves közösségi tér és három új öltöző is. A régi szárny felső szintjén egy bentlakásos részt is kialakítunk majd  a jóga magasabb, elmélyültebb szintjeinek gyakorlásához.

II. A GYŰJTÉS ÁLLÁSA

A kivitelezés 65 millió Ft-is kötlségeinek fedezetére 2015. szeptemberében gyűjtést indítottunk, illetve hitelt is vettünk fel. 

 1. Összes eddigi gyűjtés: 47.363.361- Ft. A teljes összeg 72.87 %-a
 2. Az elmúlt kéthavi növekedés: 347.000.- Ft. Növekedés %-ban: 0.53 %
 3. Változás a gyűjtés 2015. szeptemberi kezdete óta, 30 hónap alatt: 33.363.361- Ft.
 4. Hiányzó összeg: 17.636.639- Ft. Hiányzó rész %-ban: 27.13%
 5. Az épület várható összköltsége: 65.000.000.- Ft.

III. FRISS HÍREK A PROJEKT ÉPÍTÉSI ÜTEMEINEK MEGVALÓSULÁSÁRÓL

 • 2017. októberben és novemberben a külső vizesés munkáiatai folytak
 • 2017. szeptember 8-án ünnepélyes keretek között átadásra került az új szárny. Kinn folyik a vizesés véglegesítése.
 • 2017. augusztusban elkészült a lépcső, felkerültek a lámpák, a belső ajtók, az épületet beburkolták és bevakolták, a kertben pedig lerakták a térkövet. Jelenleg az épületben a rendszerek és munkák átvétele, valamint az utolsó kisebb javítások zajlanak.
 • 2017. júliusban: elkészült a belső festés, a padlóburkolat és a csatornázás. A régi épület recepciója és lépcsőháza is frissen festve. 
 • 2017. júniusban: a kutír falát kibontották előkészítve a két épületszárny közti átjárót; helyükre kerültek a nyílászárók; felkerültek a vízes helység burkolatai
 • 2017. május: elkészült az aljzatbeton fűtése és hőszigetelése, kész lett a belső vakolás is
 • 2017. április: felkerültek a tetőcserepek, elindultak a gépészeti munkálatok, RAVATHERM nagy értékű adományának köszönhetően elkezdődtek a szigetelési munkák is. Az április jógaoktatói továbbképzésen először jártuk be közösen az új szárnyat és meditáltunk is benn egy kicsit.
 • 2017. március: elkészültek az emeleti falak és tető alá került az új épületszárny
 • 2017. február: elkészült az emeleti vasbeton szerkezet, megérkezett a beton is az emeleti falakba
 • 2017. január 30. A nagy hidegek után megkezdődtek a IV. Építési ütem munkálatai és előkészítetteük a hitelfelvételhez szükséges dokumentunokat a teljes építkezés finanszírozása céljából.
 • 2016. december 19. A II-III. Építési ütem befejezése: Vasbeton falazat készítése, szükséges villanyszereléssel és a Monolit födém készítése.
 • 2016. november 9. Az I. Építési ütem befejezése: Földmunka, alaptest készítése
 • 2016. szeptember 30. A kivitelezési munkák megkezdődtek.
 • 2016 szeptember 26. szerződés aláírás az új épület kivitelezésére. Így az utolsó akadály is elhárult az építkezés megkezdésének útjából. Korábban jeleztük, újabb ajánlatok bekérését, az ajánlattevők magas árai miatt. Végül a négy érvényes ajánlatból a legolcsóbbat fogadtuk el, amely még így is jóval magasabb, mint a tervezett. További megtakarítást csak az épület szép külső és belső formavilágának megbontásával, illetve silányabb anyagok beépítésével tudtunk volna elérni. Ezt nem vállaltuk. A jóga tanításához méltó környezet tartozik, és ehhez mi ragaszkodunk.

IV. HOGYAN SEGÍTHETSZ?
Az új épületszárny létrehozásában jógázóink, szimpatizánsaink rengeteget segítettek.  Ahhoz, hogy az új szárnyaz időben át tudjuk adni, jelentős hitelt kellett felvennünk. Ha ennek törlesztésében tudsz segíteni, itt tudod megnézni, hogyan tudod adományaidat eljutatni hozzánk? TE IS RÉSZESE LEHETSZ A MEGVALÓSULÁSNAK >>