Tömeg a YogaFest-en

2016. május 8-án vasárnap a Budapest Akvárium Klubban elsőként került megrendezésre a Magyarországon jelenlévő Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválja, melyre a hazai irányzatok hét képviselője egyikeként a Sivananda Jógközpont is meghívást kapott.

A fesztivál célja egyrészt az volt, hogy a jógával most ismerkedők és az érdeklődők számára bemutassuk és propagáljuk a jóga örökérvényű alapelveit, a hagyományos értelemben vett hitelesség kritériumait, bemutassuk a tradicionális iskolákat, másrészt pedig az, hogy a jóga teljes folyamatának egyes elemeiről, szakavatott előadóktól hallhassanak a résztvevők.

És.....Óriási volt az érdeklődés :-). Egész nap 4 teremben egymás után teltházzal folytak az ingyenes előadások és jógaórák.
A jógázók a Sivánanda Jógatradicióban Lalitá segítségével kipróbálhatták a sivánanda gyakorló jógaórát, hallhattak a pránajámákról és a meditációról is Omkárától.

A fesztivál záró eseménye egy „mantra-meditációs béke koncert volt, melyen az egyes iskolák képviselői ültek ki a színpadra együtt, hogy közösen énekeljenek. A mantra-koncerten egy védikus tiszteletadó mantra eléneklése után sorban elénekeltük az egyes iskolák alapítójának, fő gurujának guru-pranámáját (a gurunak szóló tiszteletadás), s végül közös Mahámantra énekléssel zártuk a fesztivált.

Reméljük, hogy minden résztvevő megtapasztalhatta, hogy milyen jó úgy jógázni, hogy ha a jóga eredeti elvei szerint, a távoli múltba visszanyúló megszakítatlan tanítványi láncolat tagjaként, „leszármazottjaként” müködö jógaiskolában tesszük ezt.

Nézd meg a YogaFest-en készült fotókat ide kattintva: Yogafest 2016