Jógaközpont bövítése: decemberi hírek

Sivananda Jógaközpont bövülése

A Szegfű utcai Sivananda Jógaközpontot egy szép, új épületszárnnyal bővítjük, ahol további három hangulatos jógaterem, egy kedves közösségi tér és három új öltöző kap majd helyet. A fejlesztéssel végre megvalósul a bentlakásos rész is a régi épület emeleti szintjén, kétágyas szobákkal, mellyel a jóga magasabb, elmélyültebb szintjeinek gyakorlásához is tudjuk majd biztosítani a szükséges feltételeket.
A fejlesztésre 2015. szeptember 1-én alapítványunk (Spirituart Jóga Alapítvány) 14 millió Ft-ot induló tőkét különített el. mely azóta adakozás révén már 19 261 200 Ft-ra növekedett, ez a szükséges forrásnak már az 55%-a (Ld. lenti grafikon). A beruházás tőkeigénye 35 millió Ft., melyet az induló tőkéből, az alapítvány bevételeiből, gyűjtésből és szükség esetén hitelből fedezünk.

Ez történt decemberben:

  • Elvégezték a szükséges talajmechanikai munkálatokat
  • Lezajlott az építészcsapat (Dr. Ditz Dóra jogász; Jánosi Kati belső tervezés; Kuknyó Lajos vezető tervező-kivitelezés; Zsembery Ákos PhD vezető tervező, az engedélyezési-kiviteli tervek készítője; Fazekas László kuratóriumi elnök; Veres András a jógaközpont vezetője) egyezetése az önkormányzat által elfogadott tervek kivitelezési módozatairól
  • Dr. Láng Zsolt II. kerület polgármestere elvállalta az 2016. évi alapköletétel és 2017. évi ünnepélyes megnyitó fővédnőkségét. 
  • Decemberben összesen 1 623 000 Ft adományt kaptunk, így 19 261 200 Ft, azaz a szükséges teljes összeg 55%-a már a rendelkezésre áll. Már csak 15 738 800 Ft hiányzik. 
Építész csapat egyeztetése decemberben
Építész csapat egyeztetése decemberben
Építész csapat egyeztetése decemberben