Gyógyító mantrázás

„Gurudév mindig szorgalmazta, hogy mondjunk imát mások jólétéért, nem csak általánosságban, hanem egy adott személyért is. Amikor imát mondasz másvalaki egészségéért, boldogságáért és lelki békéjéért, akkor egy csatornává válsz, amin az isteni kegyelem keresztüláramlik. A tóban összegyűlt víz beszennyeződhet egy idő után, de a csatornán átfolyó víz mindig tiszta marad. Ha tehát folyamatosan egy csatorna vagy, amin az isteni kegyelem keresztüláramlik, akkor mindig tiszta marad a szíved, és mindig telve leszel isteni kegyelemmel. Ez volt Gurudév trükkje. Az imádság által az isteni kegyelem csatornájává válsz, és telve leszel isteni kegyelemmel. Mivel nem magadért imádkozol, egyszerre vagy önzetlen, és így válsz istenivé. Az imádság önmagában nem jelentett újdonságot, évezredek óta gyakorolják az emberek, de ez egy egyedi kombináció volt, ami Gurudév zsenialitását dicsérte. A bhaktihoz tartozó alapvető gyakorlat összekombinálása egy jó adag önzetlen szolgálattal volt az ő csodatétele. A dzsapa és az imádság rettentő fontos volt mindig neki, nem csak azért, hogy a saját fejlődésedet előmozdítsd vele, hanem mint az emberiség üdvéért tett szolgálat. Amikor ezt megteszed, természetes módon halad előre a saját személyes fejlődésed is. Még erőlködnöd sem kell." - Szvámí Vénkatésánanda

A gyógyító mantrázás alkalmából minden hónapban egyszer összegyűlünk, hogy a Mahámrtjundzsaja (mahá–nagy, mrtju–haláltól, dzsaja–megszabadító) gyógyító, védelmező mantrát közösen, 108-szor együtt zengessük.

A MAHÁMRTJUNDZSAJA MANTRA HATÁSAI:

  • életadó mantrának is szoktuk nevezni, mert megvéd minden életet fenyegető dologtól: betegség, baleset,
  • jókívánság mantra: születésnapon énekelve meghosszabbítja az életet,
  • semlegesítő mantra: megszünteti a fájdalmat, félelmet, fóbiát,
  • útra bocsájtó mantra: utazás előtt elhárítja a veszélyeket,
  • az eltávozott lelkeket segíti eltávolodni a földtől.

A gyógyító mantrázás alkalmával felajánljuk a mantra rezgéseit minden teremtett lénynek, akinek csak szüksége van rá, de el lehet hozni azok nevét is, akiknek személy szerint szeretnénk felajánlani a gyógyító hullámokat.

A MAHÁMRTJUNDZSAJA

óm
trjambakam jadzsámahé
szugandhim pusti-vardhanam
urvárukam iva bandhanán
mritjór muksíja mámritát

óm – A Háromszeműt (Sivát) imádjuk,
aki oly illatos, aki minden élőlényt jól tart;
Adassék meg, hogy megszabadítson bennünket a haláltól a halhatatlanságért,
ahogyan az uborka szabadul meg az őt gúzsban tartó szárától.

Ide kattintva meg is hallgathatod.

A program ingyenes.