GANGÁ DR. SZABÓ ANIKÓ A JÓGARÁDZSA DÍJ JELÖLTJE

A Sivananda Jógaközpont, mint jógaszervezet 2019-ben GANGÁ Dr. Szabó Anikót "Jógarádzsa Kiválósági Díjra" jelölte

 

Gangá Dr. Szabó Anikó 2003 óta jógaoktatója, 2008-tól vezető jógaoktatója a Sivananda Jógaközpontnak, ahol az oktatást immár 16. éve karma jógában végzi. Folyamatosan képezi magát az önkiteljesedés különböző területein. ATMA Alternatív Pszichológiai Intézet (2005-2008), Légzés tréner (2007), Alternatív Pszichológus (2008) Négy alkalommal is egy-egy hónapot töltött indiai ásram elvonulásokon. A Magyar Jógaoktatók Szövetségét titkári poszton (2009-2017) szolgálta karma jógában. Vezető jógaoktatóként főleg hatha jógát tanít az oktatóképzéseken és jógatáborokban, egyéb tanfolyamokat és kírtanát, szatszangokat tart, és harmóniumozik is. Vegyészmérnöki munkájában is szép eredményeket ért el. Vegyészmérnöki tudását napjainkban környezetbarát kozmetikumok készítésével is kamatoztatja. 1998-ban a Japán Nagaokai Műszaki Egyetem meghívott professzora volt. 2005-ben Környezettudományi Ph.D. Doktor fokozatot szerzett. Szép ívű pályafutását nem törte meg az sem, hogy több idős beteg hozzátartozóját is folyamatosan gondozza. Önzetlen szolgálata, eddigi munkássága méltóvá teszi a „Jógarádzsa Kiválósági Díjra”.

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola alapította az évente kiosztásra kerülő díjat, melynek célja, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek a jógának, ennek a test-lélek-szellem egyensúlyát, harmóniáját kiváltképpen szolgáló tevékenységnek a magas szintű művelői és oktatói, akik közül a legkiválóbbat szeretnék megtalálni.

A „Jógarádzsa” címet az a Jógaoktató kapja,

  • akit a jógázó közönség az adott évben megválaszt a jógaoktatók „királyának”. Aki, bár a díj neve „rádzsa”, azaz király, de lehet „rání” is, azaz királynő is, teljesen egyenlő eséllyel.
  • aki számára a jóga minden bizonnyal nem csak munka, hanem szórakozás is, aki képes annak mestereként igazi megújulást, szemléletváltozást hozni mások életébe.

A díjazás két szakaszból áll:

  1. az ajánlás szakaszából és
  2. a szavazás szakaszából.

FIGYELEM!!! A jelöltekre szavazni 2019. március 2. és április 26. között lehet.

További részleteket az alábbiakra kattintva találsz >>