Baba-mama jóga

A mozgásfejlesztő babás jógaóra a babának egy játék, a mamának pedig egy jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti kondícióját. A foglalkozás lényege, hogy az anyuka együtt mozog a babával.

A foglalkozás csupa játék és vidámság. A kicsik fejlődésének ezen időszakában alapozódnak meg azok a testi – szellemi képességek, amik aztán egész életükben elkísérik őket. A hagyományok útján megőrződött mozgásos dalok, mondókák, játékok mind az idegrendszer, az izomzat és a mozgás tudatos fejlesztésére valók. A közös játékok hatnak a kicsik ritmusérzékére, beszédfejlődésére is.

Rengeteg nagyszerű eszközt használunk az órákon: fittlabda, tüsilabda, játékalagút, pléd a hintáztatáshoz, masszírozó szőnyegek, multiaktív félgömbök, finommotorikát segítő játékok, hangtálak, babaolvasók stb. A nagybabás órán akadálypályát is építünk!

A foglalkozásokat a baba igényeihez igazítjuk, így ha éppen álmos, akkor alszik, ha éhes eszik, ha kedve tartja játszik a gyakorlatok közben.

A 60 perces foglalkozások segítik a babák mozgás és térérzékelését, jótékonyan hatnak mind testi mint értelmi képességeik fejlődésére. A gyakorlatok végzésnek hatására a babák sokkal nyugodtabbak, mosolygósabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek, és erősödik a baba és a mama közötti kapcsolat is.

Tudatos mozgásfejlesztés módszerei foglalkozásainkon:

 1. Vesztibuláris  – Egyensúlyközpont csoport fejlesztése
 2. Taktilis  – Bőrérzékelő csoport fejlesztése
 3. Propriocepció  - Testérzékelő csoport fejlesztése

Kisbabás óra: 6-8 hetes kortól – kb. 8 hónapos korig (aktív mozgásig)

 • A foglalkozás ráhangolódással és a baba masszírozásával kezdődik, ahol végig mondókázunk és énekelünk.
 • Az óra második blokkja az anyukák jógáztatásával, átmozgatásával folytatódik. A baba ekkor passzívan figyel vagy aktívan játszik.
 • Az óra harmadik fele a baba jógáztatásával és közös baba-mama gyakorlatokkal egészül ki.
 • A foglalkozás utolsó negyed pedig a mozgásfejlesztő eszközök használatával párosul.

Nagybabás óra: aktív mozgástól 2 éves korig

 • A foglalkozás ráhangolódással és egy rövidebb baba masszázzsal kezdődik, mondókákkal-énekekkel.
 • Az óra második blokkja az anya jógáztatásával, átmozgatásával folytatódik. A babák elkezdhetik utánozni az édesanya által végrehajtott gyakorlatot, vagy egymással játszanak. Jó lehetőség egyben a babák számára, hogy elkezdjenek megszokni egy közösséget, így később könnyebben illeszkednek be bármilyen csoportba.
 • Az óra harmadik fele a babák jógáztatásával és a közös baba-mama gyakorlatokkal egészül ki.
 • A foglalkozás utolsó negyedében a mozgásfejlesztő eszközök/pályák használatával egészül ki.

Lelki szempontból fontos az édesanyák számára is, hogy közösségbe kerülnek, kapcsolatok alakulnak ki. Így könnyebben elkerülhető a szülés utáni depresszió kialakulása. Bátran megoszthatják egymással a babájukkal kapcsolatos élményeiket, tapasztalataikat.

Kisbabás jógafoglalkozás

Minden kedden 10:00-11:15-ig

 

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Gyakori kérdések

 • Mi lesz, ha sír? – semmi! Ez a foglalkozás természetes része, a babák így jelzik az igényeiket, így beszélgetnek. Egyszer az egyikük, aztán a másik baba sír – vagy mindenki egyszerre – a következő pillanatban már mosolyognak, kacagnak.
 • Mi lesz, ha éhes? – megetetheted, az óra előtt, közben vagy után, amikor igénye van rá.
 • Mi lesz, ha elalszik? – a babád kipiheni magát, Te pedig azt teszed, ami jól esik: pihensz, jógázol, magadra figyelsz egy kicsit, és mikor felébred, a Mamája még mosolygósabb lesz.

Árakat ide kattintva találod.