ADÓ 1%

"Minden lehetőséget ragadj meg a többi ember megsegítésére, szolgálj jókedvűen és odaadással." (Szvámí Sivánanda)
Segítsd munkánkat adód 1%-nak felajánlásával. Ami neked 1-2 perc, az nekünk fontos lehetőség a teremtésre. Köszönjük.
Felajánlás határideje: május 22.

Minden évben az adóbevalláskor segíthetsz egy általad választott alapítvány vagy más szervezet munkájában. Ehhez a személyi jövedelem adód 1+1%-át ajánlhatod fel egy civil szervezet, egy egyház vagy Nemzeti Tehetség Program javára.

A rendelkezést benyújthatod az SZJA bevallás részeként ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálaton az 17EGYSZA nyomtatványon.

A rendelkező nyilatkozat adóhatósághoz történő eljuttatásának határideje minden adózó esetén 2018. május 22.

2018-tól megszűnt a munkáltatói adó megállapítás, de a munkáltató továbbra is összegyűjtheti az 1+1% nyilatkozatokat legkésőbb 2018. május 10-éig önállóan, lezárt és a leragasztáson átnyúlóan aláírt borítékokban.

Felajánláshoz szükséges adatok
A kedvezményezett neve: Spirituart Jóga Alapítvány
Adószáma: 18079492-1-41

Hogyan tudsz még segíteni?
Ha támogatásra érdemesnek tartod a jóga népszerűsítését, a munkánk segítését eddigi eredményeink alapján, kérd meg családtagjaidat, barátiadat is, hogy adójuk 1%-át ajánlják fel ők is a Spirituart Jóga Alaptíványnak. Köszönjük.

Mit tudsz támogatni felajánlásoddal 2018-ban?
1.A 2017. szeptember 8-án megnyílt új szárnyra felvett hitel törlesztése.
2. Folytatódnak az ingyenes programok. Az egészséges, teljes élet ingyenes népszerűsítését és az ehhez szükséges pénzügyi fedezet biztosítását a jövőben is feladatunknak tartjuk.
3. Szeretnénk fenntartani a kedvezmények rendszerét a legrászorultabb rétegek részére. Alapítványunk fontosnak tartja, hogy erőforrásainkkal összhangban a fenti réteg számára kedvezményeket biztosítson, hogy minél többen eljuthassanak fizetős rendezvényeinkre is. E terv is méltó a támogatásra.
4. Szeretnénk folytatni a diákok számára szervezett ingyenes diákjóga-tanfolyamokat. Diákok egészséges életét alapozó ingyenes kezdeményezés. A Sivananda Jógaközpont részt kíván vállalni a felnövekvő generációk egészségének megalapozásában. Már 6. éve ingyenes hatha jóga alaptanfolyamokat indítunk évente 2x diákok számára.
5. Könyv, brosúra, hang- és videó anyagok kiadása: Szvámi Visnu-dévánanda: Meditáció és mantrák és Szvámí Sivánanda: Bhagavad Gítá c. művek kiadása magyar nyelven. Alapítványunk, mint könyvkiadó olyan értékes műveket kíván eljuttatni az emberekhez, melyek kiadására a könyvkiadók nem vállalkoznak, a szűkebb kört érintő kis példányszám miatt. A bölcsek emelkedett írásainak jó része, ezért nem olvasható a kis népek nyelvén, így magyarul sem. Ennek magas költségei miatt nekünk is pótlólagos forrásokra van szükségünk, hogy folytathassuk ezt a szép feladatot.  Önkénteseink eddigi munkájának szép eredménye az eddig megjelent könyveink. A támogatások függvényében, alapítványunk egymás után vállalja hasonló értékes művek magyar nyelvű kiadását. Jelenleg 10 kötet előkészítésén dolgozunk. Légy Te is része e szép, emelkedett szolgálatnak!

Miért nekünk ajánld fel adód 1%-át?
A külvilágban tapasztalható értékvesztés és válságjelenségek közepette egyre több embernek van szüksége a jóga által nyújtott kapaszkodókra. Egészségesebb és teljesebb élethez szükséges ismereteket és gyakorlási lehetőséget nyújtunk azok számára, akik e stresszes, rohanó világban a jóga egészségregeneráló ősi módszereihez fordulnak.

Alapítványunk elmúlt 22 éve a sikerek időszaka: a kezdeti 50 ezer forintos indulótőkéből mára egy korszerű jógaközpont és egy szép vidéki jógapihenőhely épült fel. Ami ennél is fontosabb, ez idő alatt emberek ezrei ismerkedhettek meg a jóga testi és lelki egészséget javító hatásaival és létrejött egy nagyszerű közösség.

Mindez két pillére épülve valósulhatott meg: az önzetlen szolgálat és az adományok segítségével. Az SZJA 1%-os felajánlásokból kapott összeg céljaink megvalósításának fontos forrása.

Az évek során egy nagyszerű jógázó közösség jött létre, önmagukért és a közösségért tenni akaró emberekkel. Egy modern nonprofit jógaiskola valósult meg, ahol a világszerte népszerű Sivananda jógamódszert az alapoktól oktatói szintig lehet elsajátítani.
Közel 62 önkéntesünk egy egészségesebb, békésebb társadalomért szabadidejében oktat, jógaórát készít elő, kertet gondoz, takarít, stb. Önkénteseink között színész, orvos, munkás, pedagógus, jogász, cégvezető, nyugdíjas, informatikus egyaránt megtalálható. Kérünk, segítsd gyűjtésünket a céljainkkal szimpatizáló barátaid, ismerőseid bevonásával is.

Részletes beszámolót olvashatsz ide kattintva, hogy az elmúlt években mennyi támogtást kaptunk az 1%-os felajánlásokról és azt hogyan használtuk fel.

Szvámí Visnu-dévánanda mondta, hogy "egy társadalom csak oly mértékben lehet békés és egészséges, amilyen mértékben a tagjai is azok". Mi 22 éve ezért dolgozunk. Legyél Te is társunk e szép szolgálatban, legyen 1%-kal több egészség és boldogság :-)

Köszönjük szépen!