200 ezredik látogatónk és 500-ik oktatónk

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Sivananda Jógaközpontunkba 2019 novemberében megérkezett a 200 ezredik látogató Somogyi Kata jógázónk személyében, akinek a szülei is tíz éve jógáznak.
Szintén idén novemberben pedig átadhattuk az 500-ik Jógaoktatói oklevelet Képesi Tímeának.

Ebből az alkalomból a mai napon (2019. december 6) Őexcellenciája Kumar Tuhin, India Nagykövete oklevéllel és ajándékkal köszöntötte a két ünnepeltet.
A Nagykövet úr az eseményre és az azt követő teázással egybekötött beszélgetésre meghívta a Jógaközpont vezetését is és elismerését fejezte ki a Sivánanda Jógaközösségnek a végzett szolgálatért. Köszönet mindenkinek, aki részese e szép szolgálatnak.

"A jóga számos jótékony hatásáról ismert, a stressz csökkentésétől a fizikális és mentális jólét és produktivitás előmozdításáig. Ám a jóga ennél sokkal több is. Lényegi valója az egyensúly, nem csupán bennünk, de az emberiséggel való kapcsolatunkban is. Mint ilyen, támogatja és előmozdítja a szolidaritást, a társadalmi integrációt, toleranciát, igazságosságot és békét. Megtanítja nekünk a világ holisztikus látképét, bátorítva minket arra, hogy harmóniában éljünk magunkkal, a társadalommal és a természettel.”  (Az Egyesült Nemzetek Helyettes Főtitkárának beszéde a Jóga Nemzetközi Világnapjának 2019-es megünneplése alkalmából)