ZSERBÓGYOLYÓ

Ismét egy ellenállhatatlan finomság az ünnepekre az édesszájúaknak :)

Hozzávalók:
250 g keksz - háztartási (darált)
250 g dió (darált)
200 g baracklekvár
porcukor

A bevonathoz:
150 g étcsokoládé (45%-os)
1 evőkanál étolaj

A zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell. De lehet, hogy kicsit több. Ez teljesen a lekvártól függ. Porcukorral édesíthetjük, ha szükséges. Jól formázható, nem ragadós masszát kell kapjunk belőle.
Közepes méretű - kb 3 cm átmérőjű - golyókat formázunk belőle. Az elkészült golyókat tegyük hűtőbe fél órára.
A csokit, és olajat közben összeolvasztjuk vízgőz felett.
Végül a golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd hagyjuk rajtuk teljesen megdermedni a csokoládét.
 

(Forrás: apróséf.hu)