A szeretet

Ez a világ a szeretetből jött létre, a szeretetben létezik, és a szeretetben is fog feloldódni. A szeretet az univerzum mögött rejlő hajtóerő.

A szeretet élet. A szeretet öröm. A szeretet melegség. A szeretet az aranykötelék, amely összeköti a szíveket és a lelkeket.

A szeretet építő és alkotó. A szeretet összeköt és épít. A szeretet a megújhodás forrása. A szeretet egy valós szubsztancia, amelyet bátran felhasználhatsz. A szeretet pozitív és valós. Aki a szeretet törvényét tudományos precizitással alkalmazza, csodákat művelhet. A szeretet törvénye messzemenően sokrétűbb tudomány, mint bármely modern tudomány

Élni annyi, mint szeretni. Szeretni annyi, mint élni. Azért élsz, hogy megtanulj szeretni.

Nincs főbb erény, mint a szeretet; nincs nagyobb kincs, mint a szeretet; nincs magasabb rendű tudás, mint a szeretet; nincs magasztosabb dharma (kötelesség), mint a szeretet; nincs emelkedettebb vallás, mint a szeretet; mert a szeretet Igazság, a szeretet Isten. Isten a szeretet megtestesülése. Teremtésének minden rezdülésében megértheted az Ő szeretetét

Élj szeretetben! Lélegezz szeretetben! Énekelj szeretetben! Egyél szeretetben! Igyál szeretetben! Beszélj szeretetben! Imádkozz szeretetben! Meditálj szeretetben! Gondolkodj szeretetben! Tevékenykedj szeretetben! Halj meg szeretetben! Tisztítsd meg a gondolataidat, beszédedet és tetteidet a szeretet tüzében! Merülj el és fürdőzz a szeretet szent óceánjában! ízleld meg a szeretet mézét, és légy te a szeretet megtestesülése!

(Részletek Szvámi Sivánanda: Az utak a boldogsághoz c műből).