Sütőtökmártásban sült spagetti

Hozzávalók: 500 g spagetti, 1 kg sütőtök,  2 szál póréhagyma, 1/2-1/2  teáskanál őrölt szerecsendió, őrölt gyömbér és fehérbors, só, 3 dl tejszín, pirított tökmag, 5 dkg vaj, tökmagolaj a tálaláshoz.

Vajon megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sütőtököt és kevés sóval és a fűszerekkel meghintve pároljuk még 8 percig. Ezután felöntjük a tejszínnel és fél liter vízzel, így puhára főzzük, majd leturmixoljuk. A tésztát félig megfőzzük és egy tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a sütőtökmártást és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A tökmagot félidőben szórjuk rá, nehogy megégjen.tálaláskor kínálhatunk hozzá frissen préselt tökmagolajat is.