KÉSZÍTSD EL A JÓGI TEÁT!

A Masala Chai az indiaiak nemzeti itala, tejjel, cukorral főzött, erős, fűszeres tea. Nagyon változatosan készítik, ahány ház annyi szokás. Az alábbi recepttel készült teát az áprilisi Indiai úti beszámolós szatszangon kóstolhattátok, és mivel akkora sikere volt, íme a recept, hogy ti is el tudjátok készíteni otthon is.

Rengeteg szuper összetevője van, melyek már önmagukban is csodás hatásúak, de így együtt ez a tea tényleg a test és a lélek harmóniája :-)

Szükséges alapanyagok kb. 1 literhez

  • 0,4 l víz
  • 6 dl tej
  • 1 rúd fahéj (darabokra törve)
  • 4 egész szegfűszeg
  • 3-4 zöld kardamom (megtörve)
  • 2-3 karika friss gyömbér (vagy helyette fél tk. őrölt gyömbérpor)
  • 2-3 tekerésnyi frissen őrölt feketebors (vagy 2-3 csipet őrölt feketebors)
  • 2 ek. fekete tea (lehetőleg szálas assam tea vagy chai tea, de bármilyen fekete tea jó)
  • ízlés szerint cukor (lehetőleg nádcukor)

Elkészítés:

A vizet a fűszerekkel felforralom, hagyom gyöngyözve forrni 2-3 percig. Leveszem a tűzről, beleteszem a teát és lefedve hagyom állni pár percet. Majd kiveszem belőle a teát, és a tejjel felöntve lassan újra felforralom a fűszeres keveréket. Hideg téli estéken adhatok hozzá 1-2 dl tejszínt is, ettől még krémesebb lesz a tea. Ízlés szerint cukorral édesítem (a masala tea édesen finom). Leszűröm, reszelek rá egy kevés szerecsendiót, megiszom, és örülök J

A receptet köszönjük Dr. Ditz Dóri, sivánanda jógaoktató-jelöltnek. OM OM OM