AHOL AZ ÉG ÉS A FÖLD ÖSSZEÉR

Az un. erőhelyeken, vagy szakrális helyeken az energiákat sokkal intenzívebben érzékelhetjük,tapasztalhatjuk meg.  Ezeken a pontokon jelen lévő energiák tiszták és magasabb rezgésűek, ezért az itt töltött idő lelket megnyugtató és a testi bajoknak enyhülést hozó.

Őseink alaposan megfigyelték környezetüket, és különböző jelek alapján tájékozódtak arról, hogy hol vannak az ilyen nagy energiájú helyek. Ezeken a tájakon például a növényzet dúsabb, egészségesebb, a vizek tisztábbak, a levegő lágyabb, és az ott élő emberek is békésebbek, nyugodtabbak voltak. Nem véletlen, hogy régen a templomokat is olyan helyekre építették, ahol a legnagyobb pozitív energiák összpontosultak.

A természetben sokféle erőhely van, amelyek különböző erősségűek és minőségűek. Általában az egyéni érzékenység dönti el, hogy ki, mit él át e pontokon. Ahol jól érezzük magunkat, ahol jól esik elidőzni, ahol békesség száll meg minket, ahol töltődik a lelkünk, szellemünk, testünk friss, energikus, tudatunk tisztább, jobb kedvünk lesz, ott biztos, hogy az egyik saját erőhelyünkre bukkantunk.

Magyarországon is számos ilyen különleges hely van. Az egyik ilyen közülük, a PILIS.

A Sivananda Jógaközpont vezetője, Veres András (Omkára) egykor repülőgép-kapitányként a magasból fedezete fel Pilisszentéleket, ezt a piciny kis zsákfalucskát Dobogókőtől néhány kilométerre a csodálatos Pilis szívében. Pilisszentélek is egy ilyen erőhely. Magyarország egyik legkisebb lélekszámú települése, egy kb. 330 lakosú csendes kis zsákfalu, távol a nagyváros zajától és füstjétől, mégis közel Budapesthez. Itt találhatók a Pálos kolostor romjai a falu felett és kis falu végében pedig a pilisi erdő ölelésében, tisztavizű, csobogó erdei patak partján a Sivánanda Ásram. Az ásramban 1996. óta egész évben minden hónapban szervezünk jógahétvégéket, nyáron pedig folyamatosan jógatáborokat, ahol már sok százan tapasztalták meg a jóga és a hely együttesének csodás hatásait. Távol a zajos világból itt nincs más, csak jógázás, kikapcsolódás, patakcsobogás, madárdal és kirándulás a környékbeli festői helyeken. Ezt fűszerezzük finom és egészséges vegetáriánus táplálkozással, vidám hangulatú sütés-főzésekkel, közös programokkal.

Idén is egész nyáron lesznek jógatáborok Pilisszentléleken, és alaptanfolyami jógatábor kezdők számára augusztusban.

Ha szeretnél Te is feltöltődni ezen a szakrális helyen, a következő lehetőségek közül tudsz választani: Nyári jógatáborok.