Ingyenes szádhana program

A jógagyakorlás eredményességének egyik legfontosabb titka a napi szintű rendszeres gyakorlás. Ennek elősegítésére jött létre a szádhana program. A program keretén belül, Jógaközpontunk, jógaoktatókkal ingyenesen segíti azokat, akik napi rendszerességgel akarnak tenni testi és lelki egészségükért.

Ahhoz, hogy megfeleljünk a külvilág egyre keményebb kihívásainak, komoly fizikai és mentális állóképességre van szükségünk. Emberek ezrei vágynak sugárzó életerőre, mégis kevesen tesznek érte, pedig a megoldás bennünk rejlik.

A jóga évezredek óta kiforrott módszere az emberi önfejlődésnek. Hatékony módszerei vannak

  • a fizikai és mentális állóképesség,
  • a jó közérzet,
  • a belső béke és nyugalom megteremtésére.

Jógaközpontunk ennek megteremtéséhez kíván hozzájárulni, immár 12. éve folytatott, ingyenes jógaprogramjával, mely az egyéni fejlődést szolgálja egy teljes éven át. Ezt hívják a jóga nyelvén Szádhana Programnak azaz jógagyakorlási programnak. 

A programhoz bárki, bármikor csatlakozhat, aki elfogadja a részvétel feltételeit.

Szvámí Sivánanda e módszert tartja a spirituális fejlődés hatékony formájának. Tanítása a testi és lelki egészség, a belső harmónia megteremtését célozza. Módszerének lényege a test és elme uralmát célzó kitartó rendszeres gyakorlás.

"Az igazi változás eléréséhez meg kell értenünk, hogy az elkötelezettség nem a szabadság korlátozása, hanem ellenkezőleg, a szabadság igényének érvényesítése, hogy azt az irányt válasszuk, amerre akarjuk, hogy életünk haladjon. Az elkötelezettség ahhoz kell, hogy a jelenben éljünk és engedjük el a múltat, az ábrándozást vagy egy elképzelt jövőtől való aggódást."
(Részlet a Sivánanda Meditációs kézikönyvből)

További információ a szádhana programról, a részvétel feltételeiről a lenti "tajekoztatas_a_ 2019_evi_szadhana_programról.pdf"-re kattintva találsz.