Jóga Budapest, hatha jóga óra

Sivananda Jógaközpont

Jóga


A Sivananda Jógaközpont Budapesten, Budán a II. kerületben, zöldövezetben, autóval és tömegközlekedéssel jól megközelíthető, szép kerttel rendelkező, önálló kétszintes házban található. Térkép és leírás

Sivananda Jóga Budapest

Címünk: 1028 Budapest. II. kerület, Szegfű u. 2.

(bejárat a Galóca utca felől)

Tel/ Fax/ Üzenet: 1/397-5258

Mobil/ SMS: 30/689-9284

E-mail: joga@sivananda.hu


A Sivananda Jógaközpont története

New Yorktól Indiáig (1993-1995)

A magyarországi Sivananda Jógaközpont gyökerei Indiába és New Yorkba nyúlnak vissza. Jógaközpontunk vezetője, Omkar (Veres András) 1993-ban került kapcsolatba a new york-i Sivananda Jóga Védanta Központtal. Kétéves ismeretség után a központ vezetőjének, Szvámi Gajananamandának ösztönzésére 1995-ben Omkar elvégezte Indiában a Sivananda jógaoktatói tanfolyamot.


Spirituart Jóga Stúdió (1995-1996)

Omkar hazatérése után megalapította a Spirituart Jógastúdiót azzal a céllal, hogy Szvámi Sivananda és tanítványa Szvámi Vishnu-dévananda testi és lelki egészséget javító jógatanításait megismertesse az érdeklődőkkel. A stúdió formát rövid idő alatt kinőttük, és működésünkhöz az alapítványi formát választottuk.


Spirituart Jóga Alapítvány - Sivananda Jógaközpont (1996)

Közhasznú szervezetünket, a Spirituart Jóga Alapítványt 1996. február 8-án jegyezte be a Fővárosi Bíróság. Az alapítvány formai keretét a Sivananda Jógaközpont adja.

Az indulásnál egyetlen kincsünk a Sivanandától származó jógaismeret volt. E magból nőtt ki néhány év alatt az ország egyik legjelentősebb jógaközpontja. A kezdeteknél egyszerre kellett mindent csinálni: helyet bérelni, alaptanfolyamot vezetni, pénzt gyűjteni jógaközpontunkra, és képezni a jövő jógaoktatóit. Rövid időn belül minden érdeklődő számára tudtunk programokat kinálni kezdőtől az oktatói szintig. Az elmúlt időben 400 körüli alaptanfolyamot indítottunk és az egymást követő egyéves időtartamú jógaoktatói képzésből 2014 májusában a 25. évfolyamot indítottuk el.

Lelkes munkánk támogatókat, szimpatizánsokat és céljainkért tenni tudó embereket gyűjtött körénk.


Sivananda új otthona megnyílik: Jóga Budapesten (2004)

E munka első gyümölcseként 2003-ban megvásároltuk a Volkmann utcai jógaközpontot. Az átalakítást követően 2004. április 8-án az Indiai Nagykövetség első titkára és a II.kerület polgármestere ünnepélyes keretek között adta át új otthonunkat, mely jógázóink gyakorlását szolgálta egészen 2010. június 18-ig.


Hegyvidéki Jógapihenőhely vásárlása (2006)

2006-ban jógapihenőhelyet (ásramot) vásároltunk Pilisszentléleken. Ásramunk az erdő szélén, hegyi patak partján, a 2441 nm területen elhelyezkedő házzal valódi oázist tudunk biztosítani a nyugalmat, csendet, jó levegőt kedvelő jógázóinknak. Itt tartjuk jógahétvégéinket és a nyári jógavakációkat is.


Új jógaterem vásárlása (2008)

2007. novemberében új jógatermünk megvalósításához indítottak gyűjtést tagjaink és szimpatizánsaink, hogy elkerüljük a bérlemények változó színvonalát. Ennek eredményeként 2008-ban a Volkmann utcai Jógaközponttal azonos épület földszintjén sikerült megvásárolni egy 54 m2-es lakást. A jógázáshoz szükséges átalakítások után 2009. márciusától 2010. június 18-i elköltözésünkkig ott is folyamatosan tartottunk tanfolyamokat, foglalkozásokat.


Önálló, kertes ingatlan vásárlása, a Jógaközpont költözése (2010)

2010. június 18-n Jógaközpontunk átköltözött az alapítványunk által megvásárolt, 1028 Budapest, II. kerület, Szegfű u. 2. sz. (bejárat a Galóca utca felől) alatti kétszintes, önálló kertes ingatlanba.

Ezzel új fejezet kezdődött jógaközösségünk életében. Valóra válhat minden, a Jógaközpont működésével kapcsolatos álmunk. A jógához méltó gyönyörű környezetben, az erdőhöz közel bent és a szabadban egyaránt gyakorolhatjuk a jóga mind a négy ösvényét .

Közösségünk ismét megmutatta erejét, a tagság és a szimpatizánsok összefogása, adakozása tette lehetővé e jelentős lépés megtételét is.

Köszönettel fogadunk adományokat az ingatlan további fejlesztésére, finanszírozására az alábbi bankszámla számunkra:
Buda Regionális Bank Zrt.;  Spirtuart Jóga Alapítvány 58300134-10005240-00000000


A minőségi jógaoktatás hivatalos elismerése

A Sivananda Jógaközpont alapító tagja a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesületnek (MJSZE). E szervezet a Sivananda Jógaközpontot "Minősített jógaközpont"és "Minősített jógaoktató-képző és továbbképző szervezet" védjegy viselésére jogosította fel oktatási rendszerünk tematikája és minősége alapján.

Az MJSZE ezzel segíti elő, hogy a jóga iránt érdeklődők, szakmailag felkészült, a gyakorláshoz ideális feltételeket megteremtő, a jóga szellemiségét hordozó jógaoktató által részesüljenek.

A Sivananda Jógaközpont vezetése és a központ oktatói a Sivananda jógatradició alázatos, felelős megőrzői és továbbadói. Merítsen mindenki e kiapadhatatlan forrásból egészséget, békét és szeretetet!

Sivananda Jógaközpont | 1028 Budapest. Szegfű u. 2. | 06-1/397-5258 | 06-30/689-9284 | joga@sivananda.hu | jóga