23 NAP AZ ÁTADÁSIG

Kinn térköveznek, benn pedig várjuk az ajtókat.

I. ÚJ ÉPÜLET PROJEKT

Jógaközpontunkat új épületszárnnyal bővítjük, melyben helyet kap három hangulatos jógaterem, egy kedves közösségi tér és három új öltöző is. Bentlakásos részt is kialakítunk a jóga magasabb, elmélyültebb szintjeinek gyakorlásához. A beruházás fővédnöke Dr. Láng Zsolt polgármester úr is figyelemmel kíséri az építés folyamatát.

II. A GYŰJTÉS ÁLLÁSA

Mivel a kivitelezés várható költségei (az aláírt szerződéseink alapján) nagyságrendileg 65 millió Ft-ra tehetők, ezért a gyűjtést ezzel a célösszeggel folytatjuk.

 1. Összes eddigi gyűjtés: 44 784 261 Ft. A teljes összeg 68,89 %-a
 2. Az elmúlt havi növekedés: 1 090 480 Ft. Növekedés %-ban: 1,68 %
 3. Változás a gyűjtés 2015 szeptemberi kezdete óta, 22 hónap alatt: 30 784 261 Ft.
 4. Hiányzó összeg: 20 215 739 Ft. Hiányzó rész %-ban: 31,11%
 5. Az épület várható összköltsége: 65 000 000 Ft.

III. FRISS HÍREK A PROJEKT ÉPÍTÉSI ÜTEMEINEK MEGVALÓSULÁSÁRÓL

 • 2017. júliusban: elkészült a belső festés, a padlóburkolat és a csatornázás. A régi épület recepciója és lépcsőháza is friss festést en festve. 
 • 2017. júniusban: a kutír falát kibontották előkészítve a két épületszárny közti átjárót; helyükre kerültek a nyílászárók; felkerültek a vízes helység burkolatai
 • 2017. május: elkészült az aljzatbeton fűtése és hőszigetelése, kész lett a belső vakolás is
 • 2017. április: felkerültek a tetőcserepek, elindultak a gépészeti munkálatok, RAVATHERM nagy értékű adományának köszönhetően elkezdődtek a szigetelési munkák is. Az április jógaoktatói továbbképzésen először jártuk be közösen az új szárnyat és meditáltunk is benn egy kicsit.
 • 2017. március: elkészültek az emeleti falak és tető alá került az új épületszárny
 • 2017. február: elkészült az emeleti vasbeton szerkezet, megérkezett a beton is az emeleti falakba
 • 2017. január 30. A nagy hidegek után megkezdődtek a IV. Építési ütem munkálatai és előkészítetteük a hitelfelvételhez szükséges dokumentunokat a teljes építkezés finanszírozása céljából.
 • 2016. december 19. A II-III. Építési ütem befejezése: Vasbeton falazat készítése, szükséges villanyszereléssel és a Monolit födém készítése.
 • 2016. november 9. Az I. Építési ütem befejezése: Földmunka, alaptest készítése
 • 2016. szeptember 30. A kivitelezési munkák megkezdődtek.
 • 2016 szeptember 26. szerződés aláírás az új épület kivitelezésére. Így az utolsó akadály is elhárult az építkezés megkezdésének útjából. Korábban jeleztük, újabb ajánlatok bekérését, az ajánlattevők magas árai miatt. Végül a négy érvényes ajánlatból a legolcsóbbat fogadtuk el, amely még így is jóval magasabb, mint a tervezett. További megtakarítást csak az épület szép külső és belső formavilágának megbontásával, illetve silányabb anyagok beépítésével tudtunk volna elérni. Ezt nem vállaltuk. A jóga tanításához méltó környezet tartozik, és ehhez mi ragaszkodunk.
 • A 2017. szeptember 8-i ünnepélyes átadás érdekében hitelfelvételről és a gyűjtés folytatásáról döntöttünk. Ezen kívül, közösségünk olyan kreatív megoldásokkal is segíti az építkezés finanszírozását, mint például „Az egy elszakadt pilótanapló” című könyv megírása és kiadása, mely várhatóan 5 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz.  Az építkezés időtartama alatt (kb. 10 hónap) a jógaközpont folyamatosan működik a jelenlegi épületben.

Az építés során mind a kivitelező, mind pedig a jógaközpont igyekszik mindent megtenni, hogy a munkálatokkal a lehető legkisebb mértékben zavarják jógázóink és szomszédaink nyugalmát. Az építkezés időtartama alatt (kb. 10 hónap) a jógaközpont folyamatosan működik a jelenlegi épületben.

A munkálatokról folyamatosan tesszünk majd fel friss fotókat ide, így Ti is nyomon követhetitek a haladást.

IV. HOGYAN SEGÍTHETSZ?
Az új épületszárny létrehozásában számítunk jógázóinkra, szimpatizánsainkra és mindenkire, aki céljainkkal egyetért.  Hogyan tudod adományaidat eljutatni hozzánk? Nézd meg itt: TE IS RÉSZESE LEHETSZ A MEGVALÓSULÁSNAK >>