Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Baba-mama jóga

Baba-mama jóga

BABA-MAMA JÓGA

A baba-mama jóga a babának egy játék, a mamának pedig egy jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti kondícióját. A foglalkozás lényege, hogy az anyuka együtt mozog a babával.

A baba-mama jóga csupa játék és vidámság. A kicsik fejlődésének ezen időszakában alapozódnak meg azok a testi – szellemi képességek, amik aztán egész életükben elkísérik őket. A hagyományok útján megőrződött mozgásos dalok, mondókák, játékok mind az idegrendszer, az izomzat és a mozgás tudatos fejlesztésére valók. A közös játékok hatnak a kicsik ritmusérzékére, beszédfejlődésére is.

Rengeteg nagyszerű eszközt használunk az órákon: fittlabda, tüsilabda, játékalagút, pléd a hintáztatáshoz, masszírozó szőnyegek, multiaktív félgömbök, finommotorikát segítő játékok, hangtálak, babaolvasók stb. A nagybabás órán akadálypályát is építünk!

A foglalkozásokat a baba igényeihez igazítjuk, így ha éppen álmos, akkor alszik, ha éhes eszik, ha kedve tartja játszik a gyakorlatok közben.

A 60 perces baba-mama jóga segíti a babák mozgás és térérzékelését, jótékonyan hat mind testi mint értelmi képességeik fejlődésére. A gyakorlatok végzésnek hatására a babák sokkal nyugodtabbak, mosolygósabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek, és erősödik a baba és a mama közötti kapcsolat is.

Tudatos mozgásfejlesztés módszerei foglalkozásainkon:

  1. Vesztibuláris  – Egyensúlyközpont csoport fejlesztése
  2. Taktilis  – Bőrérzékelő csoport fejlesztése
  3. Propriocepció  – Testérzékelő csoport fejlesztése

Kisbabás óra: 6-8 hetes kortól – kb. 8 hónapos korig (aktív mozgásig)

  • A foglalkozás ráhangolódással és a baba masszírozásával kezdődik, ahol végig mondókázunk és énekelünk.
  • Az óra második blokkja az anyukák jógáztatásával, átmozgatásával folytatódik. A baba ekkor passzívan figyel vagy aktívan játszik.
  • Az óra harmadik fele a baba jógáztatásával és közös baba-mama gyakorlatokkal egészül ki.
  • A foglalkozás utolsó negyed pedig a mozgásfejlesztő eszközök használatával párosul.

 

Nagybabás óra: aktív mozgástól 2 éves korig

  • A foglalkozás ráhangolódással és egy rövidebb baba masszázzsal kezdődik, mondókákkal-énekekkel.
  • Az óra második blokkja az anya jógáztatásával, átmozgatásával folytatódik. A babák elkezdhetik utánozni az édesanya által végrehajtott gyakorlatot, vagy egymással játszanak. Jó lehetőség egyben a babák számára, hogy elkezdjenek megszokni egy közösséget, így később könnyebben illeszkednek be bármilyen csoportba.
  • Az óra harmadik fele a babák jógáztatásával és a közös baba-mama gyakorlatokkal egészül ki.
  • A foglalkozás utolsó negyedében a mozgásfejlesztő eszközök/pályák használatával egészül ki.

Lelki szempontból fontos az édesanyák számára is, hogy közösségbe kerülnek, kapcsolatok alakulnak ki. Így könnyebben elkerülhető a szülés utáni depresszió kialakulása. Bátran megoszthatják egymással a babájukkal kapcsolatos élményeiket, tapasztalataikat.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Gyakori kérdések

  • Mi lesz, ha sír? – semmi! Ez a foglalkozás természetes része, a babák így jelzik az igényeiket, így beszélgetnek. Egyszer az egyikük, aztán a másik baba sír – vagy mindenki egyszerre – a következő pillanatban már mosolyognak, kacagnak.
  • Mi lesz, ha éhes? – megetetheted, az óra előtt, közben vagy után, amikor igénye van rá.
  • Mi lesz, ha elalszik? – a babád kipiheni magát, Te pedig azt teszed, ami jól esik: pihensz, jógázol, magadra figyelsz egy kicsit, és mikor felébred, a Mamája még mosolygósabb lesz.

 

ÁRAK / IDŐPONTOK

Az oldalsó sávban vagy az ÓRARENDBEN ide kattintva találhatók.

Ha éppen nincsen ilyen jógaóránk, kérünk jelezd igényed a joga@sivananda.hu e-mail címünkön, vagy telefonon: +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 |

Várunk szeretettel!

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

AKTUÁLIS JÓGAÓRÁK

Nincs esemény