Sivánanda Jógablog

LÉLEGEZZ MINT A TENGER

Az ember életfunkciói közül a légzés a legalapvetőbb, hiszen a levegő hiánya néhány percen belül is végzetes lehet. A helyes és tudatos légzés megismerése ezért is nagyon fontos azoknak, akik most kezdik el a jógagyakorlásukat és azoknak is, akik azt szeretnék már továbbfejleszteni.

AZ EMBER

"Ha egy vízcsepp ráhull az izzó vasra, sistergő hangot ad, és azonnal elpárolog. Az ember is hallatja kicsit a hangját az alatt a rövid idő alatt, amit életnek nevez, majd egy pillanat alatt eltűnik. Mi az ember? Mivé válhat? Mi az elme? Mi a legjobb állapot?

TEST, ELME ÉS LÉLEK

LEGFŐBB SZÜKSÉGLETÜNK AZ EGÉSZSÉG

Az egész világegyetemet, a leghatalmasabb csillagtól a legparányibb atomig, törvények irányítják. Tökéletes rend uralkodik mindenütt.  E tágas univerzumban az ember az egyetlen lény, aki megszegi és áthágja a szabályokat és a törvényeket. Ő  a törvénytelenség és disszonancia egyedüli példája. Szándékosan semmibe veszi az egészség törvényeit, kicsapongó életet él, majd csodálkozik, hogy miért szenved betegségektől és diszharmóniától.

EGYENES ÉS ERŐS, MINT A BOT

Próbáltad már a bottartást, csaturanga dandászanát? Ezt az ászanát általában a napüdvözlet sorozatokban gyakorolják, de külön kitartva is szuper jó hatásai vannak.

SIVÁNANDA FOHÁSZA

A Sivánanda jógatradicióban a jógaórák végén el szoktuk mondani Siva Univerzális Fohászát, a Fohász a Mindenséghez c. imát.

Vajon miféle Istenhez fohászkodhatott Szvámi Sivánanda ebben a fohászban? Olvasd el a fohász az első sorát:

„Ó irgalom és szeretet mindenek fölött álló Ura”

Nos, hol is lakozik ez az Úr? Olvassuk tovább:

„Te benne élsz minden teremtett lényben”.

JÓGÁZZATOK FIATALOK!

A mai tinédzser fiatalok rengeteg időt töltenek az iskolapadban folyamatosan előre görnyedve. De nemcsak az iskolában görnyednek, hanem az utcán is a telefonjukat nyomkodva közlekednek, várakoznak és ha hazaérnek, leülnek a televízió vagy a számítógép előtt. Nagyon kevés százalékuk sportol rendszeresen és intenzíven, de ha teszi is, azt sem helyesen, hanem a gerincüket egyoldalúan terhelve. Nem csoda, hogy rohamosan nő a testtartás hibás, gerincproblémás fiatal felnőttek száma. 

A POZITÍV GONDOLKODÁS MŰVÉSZETE

A gondolat a leghatalmasabb és egyben legfinomabb erő az egész univerzumban. Ugyanolyan erő, mint a gravitáció , a kohézió vagy a taszítás. Eredendő oka a lelki prána vagy szúksma prána rezgése az elmeközegben.

Oldalak