Sivánanda Jógablog

RÁDHA TÖRTÉNETE

" A szatszang előtt megleltem Szvámí Vénkatésánandát, és így szóltam hozzá: Mivel úgy tűnik, Rádhá volt az előző nevem, szeretném megismerni a történetét." Kedves mosolyával, abbahagyta, amit éppen csinált és megkért, hogy üljek le. Majd mesélni kezdett.

MÁKOS LINZERCSILLAG

Hozzávalók 50-60 darabhoz

Tésztához

  • 250 g teljeskiörlésű tönkölyliszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 150 g porcukor
  • 1 tasak vaniliáscukor
  • 200 g margarin
  • 100 g őrölt mák
  • 100 g őrölt mandula / dió

Töltelékhez

  • kb. 200 g barack / szilva / málnalekvár

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

SIVÁNANDA JÉZUSRÓL

Jézus palesztinai zsidóként született, Mária és József gyermekeként. Szerény volt és alázatos. Egész életén át olyan feddhetetlen maradt, mint egy gyermek. Türelmes volt, jóságos és könyörületes. Habár Palesztinában prédikált, jógi volt Ő, minden szempontból.

LÉLEGEZZ MINT A TENGER

Az ember életfunkciói közül a légzés a legalapvetőbb, hiszen a levegő hiánya néhány percen belül is végzetes lehet. A helyes és tudatos légzés megismerése ezért is nagyon fontos azoknak, akik most kezdik el a jógagyakorlásukat és azoknak is, akik azt szeretnék már továbbfejleszteni.

AZ EMBER

"Ha egy vízcsepp ráhull az izzó vasra, sistergő hangot ad, és azonnal elpárolog. Az ember is hallatja kicsit a hangját az alatt a rövid idő alatt, amit életnek nevez, majd egy pillanat alatt eltűnik. Mi az ember? Mivé válhat? Mi az elme? Mi a legjobb állapot?

TEST, ELME ÉS LÉLEK

LEGFŐBB SZÜKSÉGLETÜNK AZ EGÉSZSÉG

Az egész világegyetemet, a leghatalmasabb csillagtól a legparányibb atomig, törvények irányítják. Tökéletes rend uralkodik mindenütt.  E tágas univerzumban az ember az egyetlen lény, aki megszegi és áthágja a szabályokat és a törvényeket. Ő  a törvénytelenség és disszonancia egyedüli példája. Szándékosan semmibe veszi az egészség törvényeit, kicsapongó életet él, majd csodálkozik, hogy miért szenved betegségektől és diszharmóniától.

EGYENES ÉS ERŐS, MINT A BOT

Próbáltad már a bottartást, csaturanga dandászanát? Ezt az ászanát általában a napüdvözlet sorozatokban gyakorolják, de külön kitartva is szuper jó hatásai vannak.

Oldalak